Η MSD ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΤΗΝ SANTEN


Σε συμφωνία για την πώληση του Τμήματος των Οφθαλμιατρικών Προϊόντων της στη φαρμακευτική εταιρεία Santen Pharmaceutical Co, για τις αγορές της Ιαπωνίας, επιλεγμένων περιοχών της Ευρώπης και της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, προχώρησε η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Αντίστοιχα, η MSD θα συνεχίσει να διαθέτει τα Οφθαλμιατρικά της Προϊόντα στη Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και σε άλλες αγορές.

«Η απόφαση για την εκχώρηση των δραστηριοτήτων του Οφθαλμιατρικού Τμήματος της εταιρείας μας, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας, μέσω της οποίας επικεντρωνόμαστε σε οικονομικά αποδοτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και στη λειτουργική αποτελεσματικότητά μας» δήλωσε ο Jay Galeota, Πρόεδρος του Τμήματος Νοσοκομειακής και Ειδικής Φροντίδας της Merck. «Η συμφωνία αυτή έρχεται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της Santen και να προάγει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών και των Επαγγελματιών Υγείας παγκοσμίως σε αυτά τα προϊόντα».

Η Santen θα προκαταβάλει ποσό ύψους 600 εκ. δολαρίων και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε επιπλέον πληρωμές ανάλογα με την επίτευξη προκαθορισμένων στόχων πωλήσεων. Οι ετήσιες πωλήσεις των συγκεκριμένων οφθαλμιατρικών προϊόντων στις αγορές που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, υπολογίζονται σε 400 εκ. δολάρια περίπου. Επιπλέον, με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Santen θα προμηθεύεται τα συγκεκριμένα οφθαλμιατρικά προϊόντα από την MSD, για περίοδο δύο έως πέντε ετών. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με την προϋπόθεση ότι δεν προσκρούει στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της Ιαπωνίας και τη σχετική νομοθεσία των άλλων τοπικών αγορών, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 και το 2014, η MSD μεταβίβασε τις δραστηριότητες του Τομέα Οφθαλμιατρικών Προϊόντων για την αγορά των ΗΠΑ στην Akorn Pharmaceuticals.

    Στην κορυφή