Η ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, η Τελετή Απονομής των Βραβείων στους 30 πιο δραστήριους εθελοντές από τους 302 συνολικά εθελοντές του προγράμματος, για τη σημαντική τους προσφορά προς άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής, κατά τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του ιατροκοινωνικού εθελοντικού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ. Οι προσκεκλημένοι της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος ιατροψυχοκοινωνικής προσφοράς ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν συνολικά για τον ετήσιο απολογισμό δράσεων, καθώς και για τους μελλοντικούς στόχους.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής κ. Γιάννης Τούντας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, τόνισε ότι «το πρόγραμμα ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ συνέχισε για δεύτερη χρονιά τη σημαντική ιατροκοινωνική προσφορά του επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε επιπλέον δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Όσο θα συνεχίζει η οικονομική κρίση και όσο θα υπάρχουν συμπολίτες μας που χρειάζονται την εθελοντική μας βοήθεια, εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε, χάρη στην ανιδιοτελή δραστηριοποίηση των εθελοντών μας».

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο καθηγητής κ. Γ. Πολυμενέας Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η καθηγήτρια κα. Μ. Φουντοπούλου, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ο καθηγητής κος Π. Μαράκος εκ μέρους του προέδρου του Φαρμακευτικού τμήματος, η καθηγήτρια κα Πρωτόπαπα Ευαγγελία, Διευθύντρια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ της Αθήνας, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γ. Καμίνης, ο αντιδήμαρχος Αγ.Αναργύρων –Καματερού κος Ν. Παντελιάς, εκ μέρους του δημάρχου Ασπροπύργου ο κος Θ. Τσίγγος, εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου ο κος Σ. Παπασπυρόπουλος, Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, και ο κος Π. Παπούλιας Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

Οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ είναι εθελοντικό πρόγραμμα ιατροψυχοκοινωνικής προσφοράς, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και ΦΠΨ (Τομέα Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ και ΤΕΙ Αθήνας, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής από μέλη ΔΕΠ, επιστημονικούς συνεργάτες, καθώς και από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
    Στην κορυφή