Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/10/2017

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) υποστηρίζει με υπερηφάνεια την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) στην αποστολή της να καθοδηγήσει και να κατευθύνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας τη δεδομένη στιγμή και την αποφυγή των συνεπειών της αργότερα, μέσω της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας που γιορτάζεται στις 11 Οκτωβρίου.

Προκειμένου να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, η ISA έχει δημιουργήσει ένα βίντεο που έχει στόχο να ενθαρρύνει τα άτομα με προβλήματα ελέγχου βάρους να αρχίσουν να κάνουν μικρά και απλά βήματα προς ένα πιο υγιές σωματικό βάρος.

Πώς μπορούν τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά να αποτελέσουν ένα «μικρό βήμα» μίας στρατηγικής διαχείρισης βάρους;

Δεδομένου ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά παρέχουν λίγες ή καθόλου θερμίδες, η χρήση τους σε τρόφιμα και ροφήματα αντί της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση θερμίδων. Και η μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής και ενός δραστήριου τρόπου ζωής, αποτελεί βασικό εργαλείο επιτυχίας για τον συνολικό έλεγχο του βάρους.

Πράγματι, ένα ισχυρό σύνολο επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων2 υποστηρίζει ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και να αποτελέσουν ένα ευεργετικό εργαλείο για την απώλεια βάρους, όταν χρησιμοποιούνται στη θέση της ζάχαρης και στο πλαίσιο μιας συμπεριφοριστικής στρατηγικής διαχείρισης βάρους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η πραγματοποίηση μικρών αλλαγών μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα πιο υγιές σωματικό βάρος,παρακολουθώντας το βίντεο κινουμένων σχεδίων της ISA για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας 2017, κάνοντας κλικ εδώ.

Γιατί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να δράσουν συλλογικά τη δεδομένη στιγμή;

Καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι η παχυσαρκία, εάν δεν θεραπευθεί, μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μη-μεταδοτικά νοσήματα συμπεριλαμβανομένων των καρδιοπαθειών, του διαβήτη και πολλών τύπων καρκίνου, το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας με τίτλο «αντιμετωπίζουμε τώρα την παχυσαρκία και αποφεύγουμε τις συνέπειες αργότερα!» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το να αναλάβει κανείς δράση τώρα είναι κρίσιμης σημασίας για να αποφευχθεί ή να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων παθήσεων ως συνέπεια της παχυσαρκίας και να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του 2025 που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να σταματήσει η αύξηση της παχυσαρκίας.

Η πρόληψη και η παρέμβαση στα πρώτα ακόμα στάδια είναι απαραίτητες για τη μείωση της ανάγκης για θεραπεία και την αυξημένη επιτυχία της θεραπείας, αντίστοιχα. Όλες οι διαθέσιμες στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια να «αντιμετωπίσουμε τώρα την παχυσαρκία και να αποφύγουμε τις συνέπειες αργότερα».

Συμμετάσχετε κι εσείς στη συζήτηση της ISA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσετε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από το φετινό #WorldObesityDay χρησιμοποιώντας το ειδικό hashtag: #ISA4WOD. Ακολουθήστε την ISA στο Twitter και το Facebook για περισσότερες στοχευμένεςπληροφορίες και υλικό.

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας καθιερώθηκε το 2015 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας για να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει πρακτικές λύσεις προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος,και να ανατρέψουν την κρίση της παχυσαρκίας.
    Στην κορυφή