Η DEMO ΑΒΕΕ ΓΙΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ 26o ΔΙΑΠΛΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
14/10/2020

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για όγδοη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον 26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους που διενεργήθηκε από τις 8 έως και τις 12 Οκτωβρίου.
Μπορεί, λόγω της COVID-19, ο προγραμματισμένος 26ος διάπλους για τον Μάιο να αναβλήθηκε για να πραγματοποιηθεί τελικά τον Οκτώβριο του 2020, όμως οι ανάγκες των μικρών νησιών υπάρχουν και είναι πολλές. Η εταιρεία ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ομάδας Αιγαίου δώρισε στην ΕΔΟΚ Αμοργού (Ομάδα Κρίσεων Αμοργού) τον απαραίτητο εξοπλισμό που είχαν ανάγκη
- Ένα Σετ Εκπαιδευτικών Προπλασμάτων BLS
- Έναν Εκπαιδευτικό Απινιδωτή
- Έναν Απινιδωτή
- Ένα Στρώμα Κενού
- Ένα Φορείο Μάχης Αναδιπλούμενο
Ο 26ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους ξεκίνησε την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020 και διήρκησε 5 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020. Η Ομάδα, με 9 φουσκωτά σκάφη και το πλαστικό σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε», διένυσε περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια καιεπισκέφθηκε 13 νησιά στα οποία διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, καθώς και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ που πραγματοποίησε έλεγχο COVID-19. Τέλος, τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου εγκαινίασαν και έργα υποδομής.