ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ


Ο Τομεάρχης Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο και κλιμάκιο Βουλευτών αποτελούμενο από τους Βουλευτές Γεώργιο Βαγιωνά, Κων/νο Τσιάρα, Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα επεσκέφθησαν το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος των Φυλακών Κορυδαλλού όπως επίσης και το ψυχιατρείο και διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών ήσαν τραγικές.

"Εις μεν το ψυχιατρείο όπου νοσηλεύονται πολλοί ψυχικά ασθενείς δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος ψυχίατρος εις δε το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος καρκινοπαθείς, ημίπληκτοι και κατάκοιτοι ως επίσης και φυλακισμένοι με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας-ακρωτηριασμένοι συγχρωτίζονται κατά απαράδεκτο τρόπο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας σε πολύκλινους θαλάμους μη έχοντας τη δυνατότητα οι υπηρετούντες ιατροί να τους προσφέρουν καμία βοήθεια.", αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος και καταλήγει:
"Διερωτάται λοιπόν κανείς εάν πρόκειται περί νοσοκομείων ή περί αναρρωτηρίου. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα υλοποίησης του Ν 3772/2009 περί εντάξεως των Νοσοκομείων αυτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε οι ασθενούντες φυλακισμένοι να απολαμβάνουν των στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας. Κύριοι Υπουργοί ο εξευτελισμός αυτός των ανθρωπίνων προσωπικοτήτων δεν μπορεί να συνεχίζεται. Έχετε βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί και πρέπει άμεσα να επιλυθεί το θέμα αυτό των Νοσοκομείων των φυλακών".



    Στην κορυφή