ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ E.COLI


Η επιδημία που οφείλεται σε στέλεχος του βακτηρίου E.coli και έχει προκαλέσει τον θάνατο 35 ανθρώπων, είναι η σοβαρότερη αυτού του τύπου που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στον κόσμο, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR).
"Μέχρι σήμερα το κύμα των κρουσμάτων του βακτηρίου EHEC και του ουραιμικού αιμορραγικού συνδρόμου στη Γερμανία είναι το σοβαρότερο που έχει καταγραφεί στον κόσμο", δήλωσε η εκπρόσωπος του BfR Νέλε Μπέμε.

Μέχρις στιγμής 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία και ένας στη Σουηδία. Οι 22 ασθενείς υπέκυψαν έχοντας προσβληθεί από το ουραιμικό αιμορραγικό σύνδρομο, μια ιδιαίτερα σοβαρή νεφρική επιπλοκή της νόσου και 12 από άλλους λόγους που οφείλονται στη λοίμωξη κυρίως αιμορραγικές διάρροιες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν 3.255 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της νόσου σε 16 χώρες. Πρόκειται για τις: Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Καναδάς, Γαλλία, Τσεχία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία και ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ εκτός από πέντε εξαιρέσεις, όλα τα άλλα κρούσματα έχουν κάποια σχέση με τη Γερμανία.
Το Σάββατο οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν την πηγή της μόλυνσης. Επρόκειτο για φύτρα από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ της βόρειας Γερμανίας. Η βιολογική μονάδα έκλεισε.

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


    Στην κορυφή