Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ: Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία ο ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης, στην ομιλία του στο 11ο συνέδριο PHARMA Point, που διεξήχθη στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο κ. Βουδούρης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο νέος Οργανισμός επιχειρεί τη διασύνδεση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας με στόχο την ισότητα στην πρόσβαση για όλους, την ισότητα στην ολοκληρωμένη μέριμνα και την εξατομίκευση του προσανατολισμού του συστήματος στις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου και της οικογένειας του.

Απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξήρε τον θεσμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης επισημαίνοντας ότι με τη λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών έχουν εξοικονομηθεί μέσα σ΄έναν χρόνο 140 εκ. ευρώ.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου φορέα, η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι προκαθορισμένη και αυτοματοποιημένη ανάλογα με το νόσημα.

Επιπλέον έθεσε ως στόχο το να διαπραγματεύεται ο ΕΟΠΥΥ αυτόνομα τις τιμές σε 100-150 φάρμακα υψηλού κόστους και να μπορεί να τα διαθέτει μέσα από τα 14 δικά του φαρμακεία σε όλη τη χώρα εξοικονομώντας έως 300 εκ. ευρώ.

Ο Γ.Βουδούρης δήλωσε επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνάψει με τους φαρμακοποιούς συλλογική σύμβαση με προσάρτημα ατομικής που θα αφορά πειθαρχικά θέματα.

Εξάλλου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είχε συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Οδοντιάτρων με τους οποίους συνομίλησε για το θέμα των εργασιακών τους σχέσεων στο πλαίσιο του νέου φορέα.


    Στην κορυφή