ΦΣΑ:ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ


Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε εχθές 21/11/2011 όπως ανακοίνωσε σήμερα, "λαμβάνοντας υπόψη της την έλλειψη ουσιωδών φαρμάκων στην Ελληνική Αγορά που προέρχεται από την ελλιπή τροφοδοσία εκ μέρους των εταιρειών και τις παράλληλες εξαγωγές την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη καθυστέρηση των πληρωμών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία και την διακοπή της πίστωσης αρκετών προμηθευτών μας προς τα φαρμακεία με την αιτιολογία την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Ελλάδα αποτελεί επισφαλή οικονομική χώρα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
την άρση της πίστωσης σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε χρόνο που θα κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου χορηγώντας ικανό χρόνο στους αρμοδίους, ώστε να λυθούν άμεσα τα ανωτέρω προβλήματα.

Ζητάμε :
την ομαλοποίηση της Ελληνικής Αγοράς και τον επαρκή εφοδιασμό της σε φάρμακα, ώστε το κοινωνικό αυτό αγαθό να υπάρχει στα φαρμακεία μας σε ποσότητα που χρειάζεται ο Ελληνικός Λαός. την άμεση εξόφληση των οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία μας και
την παρέμβαση κάθε αρμοδίου, ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να παρέχουν πίστωση προς τα φαρμακεία, όση ακριβώς και η καθυστέρηση των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτά.


Δηλώνουμε, ότι το Ελληνικό Φαρμακείο μέχρι σήμερα παρείχε κάθε οικονομική βοήθεια προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία υπομένοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις των οφειλών τους παρά τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάει ο τόπος μας, ώστε να μην πληγούν οι ασφαλισμένοι τους.
Από την στιγμή όμως που κάθε μέρα λαμβάνουμε έγγραφα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που μας προμηθεύουν τα φάρμακα και που μας ενημερώνουν ότι η πίστωση προς τα φαρμακεία παύει να ισχύει, δεν δυνάμεθα να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική απέναντι στα ταμεία.
Καμία επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει αγοράζοντας τοις μετρητοίς και πουλώντας με πίστωση πολλών μηνών και με επισφάλεια."





    Στην κορυφή