ΦΣΑ: ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


"Στις 16-1-2011, ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι από 17-1-2011 έως 23-1-2011, δεν θα καταχωρούνται συνταγές από ιατρούς στην εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.e-syntagografisi.gr, ενημερωθήκαμε ότι η παύση λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γίνεται προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα." αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και προσθέτει:

"Εχθές 24-1-2011 ενημερωθήκαμε ότι από αυτή την ημέρα και μετά, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι διαθέσιμη προς χρήση και για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ (για τα υποκαταστήματα Αγ. Παρασκευής και Περιστερίου).

Δυστυχώς εχθές και σήμερα το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν λειτουργεί. Οι συνταγές δεν μπορούν να εκτελεστούν, όλα βρίσκονται στον αέρα και το ειδικό τηλέφωνο που έχει δοθεί για την εξυπηρέτηση των χρηστών της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (11131) δεν απαντά ποτέ.
Παρ’ όλες τις οχλήσεις μας και τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον Οργανισμό, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τη Διοίκηση του.

Ως φαρμακοποιοί υποστηρίξαμε με κάθε μέτρο το σύστημα αυτό, πιστεύοντας ότι έτσι μπορούμε να ελέγξουμε ορθότερα την φαρμακευτική δαπάνη της χώρας, με σκοπό την μείωση της.

Όμως το να μην μπορούμε να εκτελούμε συνταγές και να στερούνται οι ασφαλισμένοι τα φάρμακα τους εν ονόματι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που υπολειτουργεί ή δε λειτουργεί καθόλου είναι τελείως διαφορετικό.
Εν ονόματι της προάσπισης της υγείας του κόσμου, σταματούμε πλέον να εκτελούμε τις συνταγές μηχανογραφικά αφού δεν λειτουργεί το σύστημα, και τις εκτελούμε χειρόγραφα όπως όλες τις άλλες απλές συνταγές.

Η οποιαδήποτε περικοπή των συνταγών μας μελλοντικά θα είναι παράνομη, άδικη και καταχρηστική και θα προσφύγουμε εναντίων τους. "


    Στην κορυφή