''ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ'' ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ AΡΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
12/05/2017

Με στόχο να εμπνεύσει στα νέα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής της υγείας, το Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει δράση με γενικό τίτλο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ», η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη κλιμακίου, αποτελούμενου από παιδίατρο, διπλωματούχο νοσηλεύτρια και εθελοντές Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., στα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) της Ορεινής και Ημιορεινής περιοχής του νομού. Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει:

• Συνοπτική ενημέρωση των παιδιών σε θέματα ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και πρόληψης ατυχημάτων,

• Γενική παιδιατρική εξέταση (έλεγχο εμβολίων, οφθαλμολογική, οδοντιατρική και παιδιατρική εξέταση) προκειμένου να εντοπισθούν προβλήματα υγείας των παιδιών που ενδεχομένως έχουν διαφύγει της προσοχής των γονέων.

Σε περίπτωση ανάγκης περαιτέρω ελέγχου, θα ειδοποιηθούν οι γονείς για να μεριμνήσουν αναλόγως.

Σημειώνουμε ότι:

• Έχουν επιλεγεί οι ορεινές και ημιορεινές, επειδή είναι κατά τεκμήριο λιγότερο ανεπτυγμένες και πιο απομακρυσμένες από τα κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα η παραμέληση των προβλημάτων υγείας να είναι συχνότερη. Αυτό άλλωστε το επιβεβαίωσε και η προ 4 ετών υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος που εντόπισε και ανέδειξε πολλά και σοβαρά σχετικά προβλήματα.

• Η δράση υλοποιείται μετά από έγκριση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού και των γονέων των παιδιών και σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους.

• Στα παιδιά που θα εξετασθούν, μαζί με τη σχετική ενημέρωση θα δοθούν από μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα για να τονισθεί η σημασία της στοματικής υγιεινής.

• Η υλοποίηση της δράσης θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως την Πέμπτη 25 Μαΐου.
    Στην κορυφή