Έχω σχέση με μια κοπέλα και θέλω να κάνω έρωτα μαζί της. Τι πρέπει να κάνω για αυτό;


Είναι φυσιολογικό για ένα αγόρι που βρίσκεται στην εφηβεία να βιώνει το «ξύπνημα» της σεξουαλικής επιθυμίας και να επιθυμεί να μοιραστεί την σεξουαλικότητά του με μια σύντροφο. Η ανάγκη σου αυτή μπορεί να σε φέρει μπροστά στην αγωνία και την αμηχανία για το πώς να προχωρήσεις σε αυτό το επόμενο στάδιο της σεξουαλικής του ανάπτυξης.

Σε αυτή τη φάση, είναι πιθανό να νιώθεις πολλά «παράξενα» συναισθήματα, όπως αμηχανία, ντροπή, ανασφάλεια ακόμη και φόβο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι και «κανόνες» για το τι πρέπει να κάνεις τώρα που συνειδητοποιείς την ανάγκη σου να προχωρήσεις σεξουαλικά. Αυτό που είναι σημαντικό πριν την πρώτη σου φορά είναι να νιώθεις έτοιμος και σίγουρος για την απόφαση αυτή. Στη συνέχεια, μέσα από την συζήτηση με την κοπέλα σου, μπορείς να δείξεις το πώς αισθάνεσαι και να μοιραστείς μαζί της τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.
Εάν εκείνη δεν αισθάνεται έτοιμη για αυτό, είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η επιθυμία της και να προχωρήσετε όταν και οι δύο νιώθετε έτοιμοι.

Εάν πάλι, η σύντροφός σου είναι θετική για το επόμενο βήμα, τότε είναι σημαντικό και οι δύο να ενημερωθείτε σωστά σε ότι αφορά την προφύλαξη αλλά και την αντισύλληψη. Τέλος, η συζήτηση με τον ομόφυλο γονέα πριν το προχώρημα της σεξουαλικής ζωής μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές πληροφορίες και να αποβάλλεις το άγχος της «πρώτης φοράς».


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας



    Στην κορυφή