Επιδιόρθωση του δέρματος μετά το καλοκαίρι


Με μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες μπορούμε να δούμε την επιδερμίδα μας αναζωογονημένη μετά το καλοκαίρι.

Μεσοθεραπεία προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες “My Cells” για αντιγήρανση και επιδιόρθωση του δέρματος.

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μία φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού με σκοπό την γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

Πώς εφαρμόζεται

Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για ακόμη πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα & Διάρκεια

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά την θεραπεία. Τα αποτελέσματα με το My Cells θεωρούνται σχεδόν μόνιμα.

Προσφέρει καταπολέμηση ρυτίδων, αύξηση της σφρηγιλότητας του δέρματος και ενδογενή ενυδάτωσή του, αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

To MyCells μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας περιέχουν βιταμίνες ή υαλουρονικό οξύ που προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη. Υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρινοπαρειακών ρυτίδων. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό βοηθά και στη βελτίωση της εικόνας του λαιμού και στην εξάλειψη οριζόντιων γραμμών στις περιπτώσεις που υπάρχουν. Ενώ για να απαλλαγούμε από πιθανές πανάδες στην περιοχή του ντεκολτέ ενδείκνυται η θεραπεία με λέιζερ IPL.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ελαστικότητα και προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.


Συνδυασμός Accent & Ενυδάτωσης για ολική επαναφορά της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι κάπως αφυδατωμένη, οπότε είναι επόμενο να έχει χάσει την φρεσκάδα και την ελαστικότητά της. Αν λοιπόν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά μια πιο υγιή εικόνα στο πρόσωπό μας μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε

Με τις ραδιοσυχνότητες Accent διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι.

Μετά τη θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες ακολουθεί η διαδικασία της ενυδάτωσης προσώπου, η οποία ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρυνθούν οι ρύποι ή το μακιγιάζ. Στη συνέχεια γίνεται το πίλινγκ, δηλαδή η απολέπιση του δέματος που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Έτσι είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ. Έπειτα εφαρμόζεται ένας ειδικός ορός σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν βγούμε στον ήλιο να μην ξεχάσουμε την χρήση αντηλιακού προσώπου.

Ο κύκλος των δύο θεραπειών μαζί περιλαμβάνει συνολικά 4 θεραπείες Accent και 2 θεραπείες ενυδάτωσης. Μία εβδομάδα μετά την πρώτη εφαρμογή Accent μπορεί να γίνει και η πρώτη ενυδάτωση.


Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS
www.agaitanis.gr



Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή