ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
12/01/2016
1. To Ευγενίδειο Θεραπευτήριο λειτουργεί ως Ανώνυμος Εταιρεία της οποίας ο Κύριος Μέτοχος είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών
2. Η οικονομική κατάσταση του Θεραπευτηρίου ευρίσκεται σε επίπεδα που καθιστούν τη λειτουργία του πολύ προβληματική έως αδύνατη
3. Όσον αφορά στο μισθολογικό κόστος αυτό ανέρχεται περίπου στο 70% του προϋπολογισμού του Θεραπευτηρίου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ανάλογα ιδρύματα το αντίστοιχο κόστος δεν ξεπερνά το 35%
4. Προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου και ακολουθώντας σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, απεφασίσθη η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά τρόπο δίκαιο και συμβατό με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση που διάγει η χώρα.
Το νέο μισθολόγιο το οποίο απεφασίσθη, παρά τις μικρές μειώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβαίνει κατά πολύ τα ανάλογα μισθολόγια στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
«Πιστεύουμε ότι με τη συναίνεση και τη συνδρομή των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου και ακολουθώντας νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα αυξήσει τις δραστηριότητες του, το Ίδρυμα θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμές υπηρεσίες του. Το γεγονός αυτό θα είναι πολύ θετικό και για τους εργαζομένους αλλά και γενικότερα για το σύστημα υγείας της χώρα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.