Ε.Σ.Α.μεΑ:ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΚΥΚΑμεΑ!


Πληθαίνουν οι φωνές ανησυχίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για την τύχη των Κέντρων εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης & κατάρτισης ατόμων με αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) και των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης. Αιτία αυτής της ανησυχίας οι αποφάσεις Διοικήσεων των Νοσοκομείων στα οποία εντάσσονται ΚΕΚΥΚΑμεΑ και Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης να μεταφέρουν το προσωπικό και τον τεχνικό εξοπλισμό τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των νοσοκομείων.

Δηλαδή, η πολλά υποσχόμενη ανασυγκρότηση των ΚΕΚΥΚΑμεΑ και των Κέντρων Φυσικής Αποκατάστασης μετατρέπεται σε πλήρη κατάργηση των προνοιακών υπηρεσιών τους, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Το αναπηρικό κίνημα διαμηνύει, δια μέσω της Ε.Σ.ΑμεΑ. που εκφράζει το σύνολο των ατόμων με αναπηρία της χώρας και των οικογενειών τους, προς τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη, ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε πράξη οδηγεί στη λεηλασία των ΚΕΚΥΚΑμεΑ που σε αυτές τις δύσκολες περιόδους θα έπρεπε να προστατευτούν με κατάλληλα μέτρα και πολιτικές.

Η Συνομοσπονδία αναμένει άμεσα να σταματήσει η λεηλασία και αρπαγή του προσωπικού και του τεχνικού εξοπλισμού των ΚΕΚΥΚΑμεΑ και Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.


    Στην κορυφή