Ε.Σ.Α.μεΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


Σήμερα 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησε η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στα ΚΕΠ, όπως εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. τονίζει ότι πάνω από 10 χρόνια ζητά τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, ενώ διεκδίκησε και διεκδικεί τη διαφάνεια, την καθαρότητα και την αντικειμενικότητα. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας στοχεύει στο να εξαφανιστεί για πάντα από την ελληνική γλώσσα ο όρος «ανάπηρος μαϊμού», όρος που στοχοποιεί και πληγώνει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Πάντως, για μια ακόμη φορά, οι πολίτες πληρώνουν την ανικανότητα και την ανεπάρκεια του κράτους - αν είχε δημιουργηθεί η Ενιαία Αρχή Πληρωμής Επιδομάτων, σήμερα δεν θα υπήρχε ανάγκη για την διαδικασία της απογραφής.

Παρ' όλ ' αυτά η Συνομοσπονδία καλεί τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων να πάρουν μέρος και απευθυνθούν στα κατά τόπους ΚΕΠ ώστε να απογραφούν. Από την άλλη πλευρά όμως η Συνομοσπονδία καλεί και το υπουργείο να διεξάγει την απογραφή σε πλαίσιο εμπιστοσύνης, χωρίς ταλαιπωρία και αδικίες προς τους δικαιούχους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει η απογραφή να γίνει προγραφή.

Κανένας δικαιούχος δεν πρέπει να αδικηθεί αλλά και η αδιαφάνεια, η συναλλαγή και η εκνομία πρέπει να παταχθούν. Με τη συμμετοχή μας στην απογραφή προστατεύουμε τα επιδόματα. Το αναπηρικό κίνημα καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, που σε αντίθετη περίπτωση θα «προαχθούν» από επιδόματα πείνας σε επιδόματα εξαθλίωσης. Έτσι είναι εξαιρετικό κρίσιμο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δηλώσει με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στα προνοιακά επιδόματα. Ας μπει επιτέλους κάποτε μια κόκκινη γραμμή και βεβαίως αυτή να τηρηθεί.

Τέλος, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά από όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, για οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει να απευθύνονται στα Σωματεία τους, στις Ομοσπονδίες αλλά και στη Συνομοσπονδία ώστε να διευθετούνται άμεσα όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν.





    Στην κορυφή