Ε.Σ.Α.μεΑ.: ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ν. 2643


Εν μέσω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια, αφού οι διαδικασίες τοποθέτησης και διορισμού τους, της γενικής προκήρυξης έτους 2008 και της ειδικής προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών έτους 2010 του ν. 2643/98 παραμένουν στάσιμες, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων αυτής της χρονικής περιόδου, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΑμεΑ.

Διαχρονικές και βαρύτατες οι ευθύνες όλων των αρμοδίων ανευθυνο-υπεύθυνων, οι οποίοι δεν έσκυψαν με τη σοβαρότητα που απαιτούνταν για την απρόσκοπτη εφαρμογή του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία.

Ανικανότητα, αμέλεια, ολιγωρία και αδυναμία για να μπει τέλος στις θεσμικές και διαδικαστικές αδυναμίες του ν. 2643/98. Αδυναμίες τις οποίες το αναπηρικό κίνημα έχει εντοπίσει εδώ και χρόνια, και για τις οποίες έχει προτείνει δόκιμες λύσεις.

Άμεσα η Πολιτεία πρέπει να λάβει τρία μέτρα, που αποσκοπούν στην ίδια την επιβίωση των ατόμων με αναπηρία της χώρας: Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/98, έτους 2008, στην Αττική. Άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της γενικής Προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 και της ειδικής Προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών έτους 2010, ανεξαρτήτως του απαγορευτικού μέτρου 1/10 για τις προσλήψεις σε θέσεις του στενού δημοσίου τομέα - οι θέσεις αφορούν προκηρύξεις παρελθόντων ετών, πριν ακόμα και του έτος 2004. Άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 (στενού δημοσίου τομέα) του ν. 2643/96 που αφορούν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που έχουν εκδοθεί πριν ακόμα την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.

Λίγες ημέρες πριν την 3η Δεκέμβρη η Ε.Σ.ΑμεΑ διεκδικεί την λήψη μέτρων που θα αποτελέσουν ισχυρή ασπίδα προστασίας για τα άτομα με αναπηρία. Το αναπηρικό κίνημα θα προβεί σε όλες τις αγωνιστικές ενέργειες που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται διαχρονικά σε βάρος της αναπηρικής οικογένειας.







    Στην κορυφή