ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ


Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου, με αντιπροσωπεία του ΙΣΑ και με μια μικρή ομάδα γιατρών εισέβαλαν, με παράδοξο τρόπο, στο γραφείο του Διοικητή του ΟΑΕΕ και προέδρου του ΕΟΠΥΥ, επί της οδού Ακαδημίας 22, κατά τη διάρκεια απουσίας του Γ. Βουδούρη ο οποίος ήταν ομιλητής σε ημερίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, μετά την επιστροφή του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι δεν ενοχλήθηκε από την παράδοξη κατάληψη των γιατρών ενώ αντιθέτως τόνισε ότι «στο γραφείο του υπάρχουν ανοιχτές πόρτες, ανοιχτά αφτιά και ανοιχτά μυαλά, γι’ αυτό και ουσιαστικά οι γιατροί όπως λέει και ο λαός παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες».

Στη συνέχεια, διεξήχθη μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και των γιατρών ένας δίωρος διάλογος με διακυμάνσεις στην ένταση, πλην όμως εποικοδομητικός, μέσα από τον οποίον αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς και κυρίως τους νέους γιατρούς.

Κορυφαίο ζήτημα από την πλευρά των γιατρών είναι η πλήρης απελευθέρωση της συνταγογράφησης, σημείο το οποίο ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ είπε ότι είναι αποδεκτό με την προϋπόθεση ότι θα είναι ηλεκτρονική συνταγογράφηση, εξέφρασε ωστόσο τον φόβο ότι η τόση επιμονή εκ μέρους των γιατρών κινδυνεύει να παρεξηγηθεί από τον έλληνα ασφαλισμένο.

Επιπλέον, απαντώντας στο αίτημα για αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι οι νόμοι αναστέλλονται από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκει ο ΕΟΠΥΥ, στην πραγματικότητα όμως πρόσθεσε ότι η όποια αναστολή στην εφαρμογή της μεγαλύτερης μεταρρυθμιστικής τομής εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία η ελληνική κοινωνία και η Βουλή των Ελλήνων με το Νόμο 3918/2011 είναι αποφασισμένες να πάρουν τέλος.

Ο Γ. Βουδούρης αφού διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πολλές συναντήσεις, τόνισε ότι μέσα από μια ειλικρινή αποτύπωση της πραγματικότητας θα εισηγηθεί να δοθούν λύσεις που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Επιπλέον, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι «ΕΟΠΥΥ χωρίς γιατρούς δεν γίνεται και αντιστοίχως ότι και οι γιατροί χωρίς των ΕΟΠΥΥ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Βεβαίως, κατέληξε ο Γ. Βουδούρης θέλουμε να θυμίσουμε ότι η διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ είναι στον Δήμο Αμαρουσίου.


    Στην κορυφή