ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

«Επίσης να ενισχυθούν τα Δημόσια Νοσοκομεία στον προϋπολογισμό τους, δεδομένου ότι οι δυνατότητες λειτουργίας τους, αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ιδιωτικές δομές, οι οποίες παρέχουν περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Η συνεργασία σας με τον αρμόδιο Υπουργό, πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της περίθαλψης, με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, στους έχοντες ανάγκη υπηρεσιών υγείας συμπολίτες μας.
Επιπρόσθετα, τα 24 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί για το 2014, δεν έχουν κατά πληροφορίες μελών μας, προστεθεί στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών εξετάσεων (2014), προκειμένου ανάλογα να υπολογιστεί το ατομικό όριο (πλαφόν), ανά πάροχο υγείας και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την περαιτέρω λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων (λόγω claw back-rebate).
Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, ώστε να επιτελέσει ο ΕΟΠΥΥ τη λειτουργία του, με τρόπο που θα ικανοποιεί μέσα στις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει, τους παρόχους υγείας και τους περιθαλπόμενους πολίτες».