ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΨ) διοργανώνει από 27 έως 29 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis) το 14ο Επιστημονικό της Συμπόσιο με θέμα «Ναρκισσισμός 100 χρόνια μετά», το οποίο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συγγραφή του έργου του Σ. Φρόιντ: «Εισαγωγή στο ναρκισσισμό». Οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27/03/2015, στις 9.30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29/03/2015 στις 16.00.


Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα:


• της Διεθνούς Ένωσης Ψυχαναλυτικών Εταιρειών

• του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

• της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.



και οργανώθηκε με την επιστημονική συνεργασία



• της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου και

• της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας


Προσκεκλημένοι του συμποσίου είναι οι ξένοι ψυχαναλυτές, F. De Masi, Διδάσκων της Ιταλικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας - μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης και J. Greenberg, Διδάσκων του William Alanson White Institute. Από ελληνικής πλευράς, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν γνωστοί ψυχαναλυτές, κυρίως μέλη της ΕΕΨΨ, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Δ. Αναστασόπουλος,

Ε. Ασλανίδης, Α. Βασιλιάς, Γ. Βασλαματζής, Μ. Γιωσαφάτ, Β. Δημόπουλος, Κ. Εμμανουηλίδης,

Κ. Ζερβός, Ι. Ιεροδιακόνου, Χ. Καραμανωλάκη, Θ. Κατριός, Δ. Κυριαζής, Γ. Μανιαδάκης, Δ. Ρήγας,

Ε. Σουμάκη, Κ. Ταλφανίδης, Σ. Τουρνής, Β. Φαλάρας, Ν. Χαμπέρης, Γ. Χατζησταυράκης κ.α., οι οποίοι θα αναπτύξουν το ζήτημα του ναρκισσισμού μέσα από τη θεωρητική και κλινική του διάσταση.

Επίσης, επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, όπως οι κ.κ. Α. Λιάκος(καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ),

Γ. Παπαθεοδώρου (Αναπλ. Καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Δ. Πλάντζος (Επ. Καθ. Κλασικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ), θα προσεγγίσουν την έννοια «ναρκισσισμός» μέσα από τη δική τους οπτική, συνδέοντας το πολιτισμικό, με το ιστορικό και το ψυχολογικό. Επίσης, θα προβληθεί η ταινία του Βασίλη Λουλέ: «Θηλειά», με την παρουσία του σκηνοθέτη ο οποίος θα παρευρεθεί στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
    Στην κορυφή