ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
17/07/2015

Στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Mme Elisabeth Gay, Ακόλουθου Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας με στόχο την ενημέρωσή της για το επιστημονικό έργο του ΙΠΣΦ και τις συνεργασίες με αντίστοιχα Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Γαλλίας. Η Mme Gay συνοδευόταν από την Αναπληρώτριά της Mme Mireille Voyatzi.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συνάντηση με τον Δρ. Σωτήριο Χαρισόπουλο, Δ/ντη του ΙΠΣΦ, ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά τη δομή, το ερευνητικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου και τις συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες και εργαστήρια της Γαλλίας. Ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από Ερευνητές του ΙΠΣΦ σχετικά με τις δραστηριότητές τους. Η επίσκεψη έκλεισε με σύντομη ξενάγηση στο Εργαστήριο Επιταχυντή Tandem όπου είναι εγκατεστημένος και ο επιταχυντής χαμηλών ενεργειών υψηλών ρευμάτων PAPAP, δωρεά από το 2009 του Εθνικού Γαλλικού Οργανισμού έρευνας CNRS.

Με το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση σχετικά με μελλοντικές ενέργειες εκ μέρους της Πρεσβείας με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργασιών και την οργάνωση ημερίδας στα πλαίσια της οποίας θα παρουσιαστούν τα επιστημονικά αποτελέσματα από αυτές.



    Στην κορυφή