ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΟ ΙΙΒΕΑΑ


Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Η Υφυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Γρηγόριο Σκαλκέα, τον Γενικό Δ/ντή, Θάνο Τσουροπλή, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Δημήτρη Θάνο, τον Επιστημονικό Διευθυντή, Αργύρη Ευστρατιάδη και τον καθηγητή Ιατρικής Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, Κωνσταντίνο Σιμόπουλο.

Η Κατερίνα Παπακώστα επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, τη μοναδική δημόσια τράπεζα ιστών ομφάλιου λώρου, Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ) και Μεσεγχυματικών Κυττάρων στην Ελλάδα, η οποία είναι διαπιστευμένη από τον Διεθνή Οργανισμό Fact- NetCord και διαθέτει άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Τράπεζας, η οποία, συμμετέχει στις παγκόσμιες δεξαμενές μοσχευμάτων που διατίθενται δωρεάν για όποιον έχει ανάγκη, σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο. Η Τράπεζα διαθέτει στο σύνολό της, πάνω από 3.500 μονάδες και έχει συμβάλλει σε μεταμοσχεύσεις, με τη χορήγηση βλαστοκυττάρων στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καθώς και σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης, τον χώρο της Ποζιτρονικής Τομογραφίας, την πιο εξελιγμένη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής, καθώς και τη Μονάδα απεικονιστικής βιολογίας και γονιδιοματικής- πρωτεομικής.

Η Υφυπουργός Υγείας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της σημείωσε πως στόχος του Υπουργείου είναι να αναπτυχθούν συνέργειες, μέσω της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, για την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε γονείς, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σημασία της προσφοράς βλαστοκυττάρων, στην προάσπιση της υγείας, προληπτικά, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

    Στην κορυφή