ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΓΓ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
17/09/2021




Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της Ένωση Ασθενών Ελλάδας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, στην οποία παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της μελέτης που διενήργησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με πρωτοβουλία της Ένωσης.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που διενήργησε την έρευνα και Καθηγητής Δ.Π.Θ., κ. Νίκος Πολύζος και οι συνεργάτες του, κ. Απόστολος Λέτσιος και Χρήστος Κακαράς, εκ μέρους της ΄Ένωσης ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Καλαμίτσης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Δέδες και μαζί με τον Γενικό Γραμματέα παρευρέθηκε η Ειδική Συνεργάτιδα του Γ.Γ., κα Νάντια Γκογκοζώτου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής αρχής Προμηθειών Υγείας, κ. Δήμος Μπαρτσώκας.
Στο έργο που ανέλαβε η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Ν. Πολύζοκαι με τη συμμετοχή των Καθηγητών Κ. Σουλιώτη και Μ. Γείτονα, καθώς και της εταιρείας CMTProoptiki, συμμετείχαν 15 Νοσοκομεία από όλη την Ελλάδα, έπειτα από σχετική άδεια του Γενικού Γραμματέα.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τα ευρήματα που εξήχθησαν από την έρευνα, καθώς και την πρόταση για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου αποτελεσματικής διαχείρισης και χρηματοδότησης των νοσοκομειακών φαρμάκων, με τη δημιουργία συστήματος αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τις κλινικές μελέτες, την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και την εφαρμογή νέων μοντέλων αποζημίωσης με βάση το θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα το πλήρες κείμενο της τελικής έκθεσης της μελέτης, της οποίας τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, με την παράκληση να διαβιβάσει περίληψή της, που επιδόθηκε, αρμοδίως, στον κ. Υπουργό Υγείας και στις Δ.Υ.Πε.


    Στην κορυφή