ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ AHEPA


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

25/05/2023

Το Άσυλο Ανιάτων στήριξε έμπρακτα η οργάνωση AHEPA και το τμήμα Athens Chapter HJ001 με τη δωρεά εξειδικευμένου πλυντηρίου ταψιών Decarbonizer. Η προσφορά υλοποιήθηκε σε συνέχεια φιλανθρωπικού δείπνου που πραγματοποίησε η οργάνωση και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της κουζίνας του Ασύλου Ανιάτων. Η παράδοση της δωρεάς έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη, παρουσία εκπροσώπων του τμήματος AHEPA Athens Chapter HJ001.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Athens Chapter HJ001, το αρχαιότερο και ιστορικότερο τμήμα της οργάνωσης AHEPA στην Ελλάδα, διοργάνωσε φιλανθρωπικό δείπνο για τον εορτασμό των 60 ετών από την ίδρυσή του. Σε αυτό το πλαίσιο, επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ενέργεια στο Άσυλο Ανιάτων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπόμενων που πάσχουν από κινητική αναπηρία.

Η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα AHEPA Athens Chapter HJ001 και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Σταύρο Σταθόπουλο για την πολύτιμη στήριξή τους. Μας δίνει δύναμη και ελπίδα η εμπιστοσύνη που λαμβάνουμε από την κοινωνία των πολιτών, μέσα από ενέργειες αλληλεγγύης και προσφοράς για την ενίσχυση του έργου που επιτελούμε».

Ο κος Σταύρος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του AHEPA Athens Chapter HJ001, δήλωσε: «Οι δράσεις αλληλεγγύης δεν αποτελούν μόνον καταστατική υποχρέωση της οργάνωσης και ιδιαίτερα του τμήματός μας, αλλά συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των άλλων και στην προώθηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Ακόμη και η συμμετοχή σε μικρές πράξεις αλληλεγγύης μπορεί να εμπνεύσει και άλλους να εμπλακούν, δημιουργώντας συλλογικό αντίκτυπο για τη βελτίωση της κοινωνίας».

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 130 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.



    Στην κορυφή