ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
13/03/2015

Με στόχο την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος και την έγκαιρη διάγνωση της ακτινικής κεράτωσης, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Σημάδια στο Δέρμα από τον Ήλιο», την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:30 στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Στρ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η LEO Pharma Ελλάς.

Στην ημερίδα, οι πολίτες θα ενημερωθούν για το πρόβλημα της ακτινικής κεράτωσης και τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν, πριν η νόσος μετεξελιχθεί σε καρκίνο του δέρματος. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του ΕΔΔΥΠΠΥ στα πλαίσια προαγωγής της υγείας των πολιτών. Η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στον κίνδυνο της ακτινικής κεράτωσης και στη δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου, πριν είναι πολύ αργά.

H ακτινική κεράτωση εμφανίζεται στην επιδερμίδα ως μία αδρή βλάβη που προκαλεί ερυθρότητα, καύσο, κνησμό ή και πόνο. Θεωρείται προκαρκινικό στάδιο που μπορεί να μετεξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (το δεύτερο συνηθέστερο τύπο καρκίνου του δέρματος, μετά το μελάνωμα).

Για το θέμα μιλά ο Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Δημήτριος Ιωαννίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νεάπολης - Συκεών Αριστείδης Γαλανός.

Είσοδος Ελεύθερη.


    Στην κορυφή