ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


Σχετικά με το σημερινό περιστατικό στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και τον τραυματισμό έξι εργαζόμενων, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσσε τα κάτωθι:

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ».


- Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και ευρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.

- Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%.

- Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.

Επιπλέον στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις (3) τραυματίες οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνομένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και έχει συνεχή ενημέρωση για τη εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους.



    Στην κορυφή