ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ


Η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που έχει προχωρήσει στην επιτυχή κατοχύρωση πατέντας για τη νέα τεχνολογία "συναρμολόγησης συστήματος αποθήκευσης αυτόλογων κυττάρων σε κρυοφιαλίδια για μελλοντική ιατρική χρήση" είναι ελληνική.

Το σύστημα αποθήκευσης βλαστοκυττάρων που ακολουθεί η Biohellenika έχει εγκριθεί από το διεθνή φορέα πιστοποίησης Lloyd's Register Quality Assurance σύμφωνα με τα πρότυπα Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας για ιατροτεχνολογικά προϊόντα ISO 13485:2003. Η νέα τεχνολογία προσφέρει μια ασφαλή μέθοδο για τη μακροβιότητα των κρυοσυντηρημένων βλαστοκυττάρων και τη δυνατότητα πολλαπλής χρήσης τους.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, Δρ. Γεώργιος Κολιάκος σχετικά με την πιστοποίηση δήλωσε: " Συγχαίρω τους εργαζόμενους της Biohellenika που ενισχύουν το δυναμικό έργο του Ομίλου και στηρίζουν τα βήματα για την ανάδειξη της Biohellenika ως ιατρικό κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος. Οι στόχοι μας γίνονται πράξη μέρα με τη μέρα ".

Τα εργαστήρια της Biohellenika είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ως ιατρικά εργαστήρια κατά ISO 15189:2007 για όλους τους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται στα βλαστοκύτταρα, και πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 για την επεξεργασία, τον ποιοτικό έλεγχο και την κρυοσυντήρηση αυτόλογων κυτταρικών πληθυσμών (αιμοποιητικά αυτομοσχεύματα από το ομφαλικό αίμα και μεσεγχυματικά αυτομοσχεύματα από τον πολφό των νεογιλών δοντιών και τρίτων γομφίων, την ουσία του Wharton και το λίπος) και κατά ISO 14644-5 για τη λειτουργία των καθαρών δωματίων (clean rooms), σύμφωνα με τους κανόνες GMP. Στα εργαστήρια και τις τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων της Biohellenika πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2006/17/ EC και το προεδρικό διάταγμα 26/2008.
Σχετικά με τη Biohellenika

Η Biohellenika, αποκλειστικός εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στον τομέα της φύλαξης βλαστικών κυττάρων, ιδρύθηκε με βάση πρότυπες προδιαγραφές και λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια με την αυστηρή εποπτεία διακεκριμένων επιστημόνων. Είναι η πρώτη και η μόνη Ελληνική εταιρεία που χορήγησε με επιτυχία κρυοσυντηρημένα δείγματα της σε Αιματολογική κλινική των ΗΠΑ, ενώ συνεργάζεται με πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία της Ελλάδας σε κλινικές μελέτες για θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής.

Η Biohellenika σήμερα είναι διεθνώς γνωστή για την πρωτοπόρο μέθοδό της, χάρη στην οποία μπορεί και απομονώνει αριθμό βλαστοκυττάρων, κατάλληλο για θεραπείες ασθενών μεγάλου σωματικού βάρους, κάτι που λίγες εταιρείες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν.
Απασχολεί ογδόντα εργαζόμενους και είναι η δημοφιλέστερη τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων με περισσότερους
από 50.000 γονείς που της εμπιστεύθηκαν τα βλαστικά κύτταρα των παιδιών τους. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία για έρευνες πάνω στα βλαστοκύτταρα και πρωτοπορεί στην έρευνα για θεραπείες σοβαρών ασθενειών με τη χρήση βλαστικών κυττάρων.

Σήμερα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, τα νεογιλά δόντια των παιδιών, το λίπος των ενηλίκων ατόμων και υποστηρίζει θεραπείες με βλαστοκύτταρα που γίνονται από Έλληνες και ξένους γιατρούς και ερευνητές.

Biohellenika
www.biohellenika.gr


    Στην κορυφή