ΕΛΕΦΙ: ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2020



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
16/06/2020


Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.), συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με την κοινότητα των εταίρων της κλινικής έρευνας, διοργανώνει στις 16 και 17 Ιουνίου τη Διημερίδα Κλινικής Έρευνας 2020 με θεματικό άξονα «Μεταφράζοντας την καινοτομία σε κλινικά οφέλη για τους ασθενείς, «Modern Clinical Research & Future Clinical trials».
H Διημερίδα αποτελεί μέρος του Επιστημονικού Διαδικτυακού «Φεστιβάλ Εκδηλώσεων της ΕΛ.Ε.Φ.Ι.» που πραγματοποιείται φέτος τον Ιούνιο, σε συνέχεια τακτικής ψηφιακής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την επιστημονική κοινότητα κατά τη διάρκεια του 1ου επιδημικού κύματος της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.
Η εμπειρία της διαχείρισης των Κλινικών Δοκιμών – Μελετών κατά την διάρκεια της εν λόγω υγειονομικής κρίσης παρείχε σημαντική εμπειρία στην επιστημονική κοινότητα, ώστε η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. να δώσει προτεραιότητα στην μεγιστοποίηση του οφέλους των Κλινικών Δοκιμών – Μελετών και συγκεκριμένα:
1) στη διασφάλιση του ερευνητικού συνεχούς της αλυσίδας προκλινικής έρευνας, μεταφραστικής έρευνας, κλινικών δοκιμών, κλινικο-επιδημιολογικών μελετών – RWE και μελετών τεκμηρίωσης για την αξιολόγηση τεχνολογιών Υγείας (HTA)
2) στην ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασιών και συστηματικού διαλόγου μεταξύ επιστημονικών φορέων, ερευνητών, θεσμικών φορέων Φαρμακοβιομηχανίας & CRO και των Αρχών
3) στον στρατηγικό μετασχηματισμό των προτεραιοτήτων που περιλαμβάνουν τη χρήση νέων τεχνολογιών για την παρακολούθηση έγκρισης, έναρξης, εξέλιξης και υλοποίησης των κλινικών δοκιμών σε πραγματικό χρόνο.
Στην κατεύθυνση αυτή, η ΕΛ.Ε.Φ.Ι., ως εξειδικευμένη, ουδέτερη Επιστημονική Εταιρεία με διεθνή αναγνώριση, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία ανάπτυξης διαλόγου με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της Κλινικής Έρευνας μεταξύ των εταίρων της Υγείας (Ενώσεις Ασθενών, Κλινικούς Ερευνητές, Αρχές, ειδικούς στην Φαρμακευτική Ιατρική, Χορηγούς και CROs). Στόχος του διαλόγου αυτού είναι η επιτάχυνση των εξελίξεων στη χώρα μας ώστε να υπάρξει συγχρονισμός με τις επιστημονικές εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον της Έρευνας και Κλινικής Ανάπτυξης καινοτομιών που ωφελούν τους ασθενείς, την κοινωνία και τη Δημόσια Υγεία.
Για το λόγο αυτό, κατά την Διημερίδα Κλινικής Έρευνας, η EΛ.Ε.Φ.Ι. θα ανακοινώσει τη δημιουργία του Clinical Research & Clinical Trials Innovation Forum, το οποίο αποσκοπεί στην επιτάχυνση των καινοτομιών για τον μετασχηματισμό της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα.
Η Πρόεδρος Δ.Σ της EΛ.Ε.Φ.Ι., Βαρβάρα Μπαρούτσου, δήλωσε σχετικά: «Τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να πετύχουμε να είμαστε μια χώρα ελκυστική και αξιόπιστη για την Κλινική Έρευνα και Ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον».
H EΛ.Ε.Φ.Ι. υλοποιεί συστηματικά δράσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην Κλινική Έρευνα & Ανάπτυξη και δια βίου εκπαίδευσης για τα μέλη της, εξασφαλίζοντας τη βιοηθική και επιστημονική διάσταση της εξειδίκευσης της Φαρμακευτικής Ιατρικής.
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της Διημερίδας Κλινικής Έρευνας 2020 εδώ .

    Στην κορυφή