ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

18/09/2023


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS παρουσιάζει τη βιωματική φωτογραφική διαδρομή παιδιών από την Ουκρανία και την κοινότητα.

Το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’, με έργα των απόφοιτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας 2022-2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 20 και 21 Σεπτέμβριου 2023.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με καθηγητή τον Νίκο Κωστόπουλο,και μέχρι στιγμής, το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70 μαθητές, ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη ή σε γειτονικούς νομούς και παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η φωτογραφία έγινε το μέσο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, αλλά και το μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία και το νέο περιβάλλον.

Στη φετινή, ακόμα μεγαλύτερη, έκθεση παρουσιάζονται τα έργα, οι ιστορίες και οι οπτικές των παιδιών του εργαστηρίου, σε μία φωτογραφική διαδρομή βιωμάτων, στην οποία αποτυπώνονται η αγωνία, οι δυσκολίες του πολέμου, τα όνειρα και η ελπίδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η παρουσία μας ενθαρρύνει τη δημιουργία και την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που βρίσκονται σταθερά δίπλα στα παιδιά, με τρόπους ουσιαστικούς και δημιουργικούς.

Πληροφορίες Έκθεσης:
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 20/09, 18:00-20:00
  • ΏρεςΛειτουργίας: Πέμπτη 21/09, 10:00 - 20:00
  • Τοποθεσία: Αποθήκη Δ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
  • Είσοδος Ελεύθερη
    Στην κορυφή