ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
30/10/2020



Οι δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με τη διασπορά της επιδημίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε χθες ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΙΣΑ.
Τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιδημιολογικά το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τόνισαν την ανάγκη της αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων καθώς και των μέτρων ατομικής προστασίας από όλον τον πληθυσμό και ειδικά από τα άτομα νεαρής ηλικίας.
Επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει στοχευμένη ενημέρωση των νέων, με τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής κοινότητας, που πρέπει να αναλάβει δράση. Από την πλευρά του, ο ΙΣΑ προκειμένου να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών έχει ήδη πιστοποιήσει 700 μέλη του, τα οποία θα αναλάβουν την ενημέρωση για τον Sars-CoV-2, στα σχολεία και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές υγείας και ειδικά η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, που αποτελεί πυλώνα του συστήματος υγείας. Ζήτησαν την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την ενημέρωση των εργαζομένων για τη σωστή διαχείριση των περιστατικών της λοίμωξης Covid-19. Παράλληλα αναφέρθηκαν στη σημασία των διαγνωστικών τεστ και τόνισαν την ανάγκη να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής είναι σε εγρήγορση ενώ σχεδιάζονται νέες δράσεις που θα συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση του Λεκανοπεδίου.
«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η ατομική και η συλλογική ευθύνη αναδεικνύονται σε ζήτημα μεγάλης εθνικής σημασίας. Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και την οικονομία της χώρας . Το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζουμε νέες δράσεις με στόχο να συνδράμουμε στην προσπάθεια της πολιτείας να θωρακίσει υγειονομικά την Αττική καθώς και να βοηθήσουμε τον πολίτη να δώσει τη δική του μάχη ενάντια στην επιδημία. Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει δύναμη και ομοψυχία για να ξεπεράσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις.», τόνισε ο κ. Πατούλης.

    Στην κορυφή