ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ


Από τους χώρους της δικαιοσύνης, της ψυχικής υγείας, του πολιτισμού, των ΜΜΕ και της ανώτατης εκπαίδευσης προέρχονται τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, το οποίο ανεδείχθη χθες, 16 Οκτωβρίου, από τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού. Εν μέσω οικονομικής κρίσης το νέο, άμισθο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την ίδια την επιβίωση του οργανισμού και αφορούν τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησής του από τον Ιούλιο, την υποστελέχωσή του, τις επιπτώσεις από πιθανή εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αλλά και την αβεβαιότητα λόγω των σεναρίων για συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών. Οι δυσκολίες αυτές εντείνονται λόγω των αυξημένων αναγκών σε μια περίοδο που εξαπλώνεται η εξάρτηση, η παραβατικότητα και τα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί με δέσμευση και αποτελεσματικότητα.

Η δημοκρατική διαδικασία εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ από ένα σώμα όπου εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι, οι αποδέκτες των υπηρεσιών και η ευρύτερη κοινωνία, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του συμμετοχικού τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και διοίκησης του Οργανισμού. Επιπλέον, διασφαλίζει τη διοικητική του αυτονομία και τη δυνατότητα να επιτελεί το έργο χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Το συμβούλιο έχει διετή και άμισθη θητεία και είναι επιφορτισμένο με τη γενική εποπτεία της λειτουργία του οργανισμού. Απαρτίζεται από προσωπικότητες του δημόσιου βίου που ενστερνίζονται τους σκοπούς και τη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ και επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στο έργο του. Μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ έχουν συμμετάσχει καταξιωμένες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, εκφράζοντας τη συμβολή της στο έργο που επιτελεί ο οργανισμός.

Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνονται από μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ, η οποία και αποφασίζει για τη σύνθεσή του με ψηφοφορία. Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν, από όλη τη χώρα, εργαζόμενοι, μέλη των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής επανένταξης καθώς και επίτιμα (τέως) μέλη του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Εξελέγησαν οι εξής:

Πρόεδρος: Νοταράς Γεράσιμος, κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας
Αντιπρόεδρος: ΜουζέληςΝίκος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο LondonSchoolofEconomics


Μέλη:
Αρβανίτης Κώστας, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Μπαρδάνης Γιώργος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, οικογενειακός θεραπευτής.
Μπέκας Ιωάννης,αν.καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μπρακουμάτσος Παναγιώτης, αντεισαγγελέας εφετών ειδικευμένος στις ποινικές επιστήμες και το σωφρονιστικό δίκαιο. Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.
Τζαννετάκη Τόνια, Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χάρος Μανώλης, ζωγράφος και χαράκτης.
Ψαρρά Άντα, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Αναπληρωματικά μέλη:
Κατρούγκαλος Γιώργος, συνταγματολόγος, αν. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δικηγόρος στονΆρειο Πάγο.
Μαλτσίδης Αργύρης, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Κάτσικας Σωκράτης,καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ αναλαμβάνει καθήκοντα από 19 Νοεμβρίου 2011. Στη σύνθεσή του θα συμμετέχουν, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν. 3459/2006, εκτός από τους παραπάνω, ο Πρόεδρος ή μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ) και ο Πρόεδρος ή μέλος του Δ.Σ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ως τακτικά μέλη.











    Στην κορυφή