ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ


Δυο Ελληνίδες, 50 και 31 ετών, που πλαστογραφούσαν συνταγολόγια διαφόρων ταμείων και αγόραζαν πολύ ακριβά φάρμακα στη Νάουσα αλλά και την Βέροια, συνελήφθησαν απο την Αστυνομία, με τη συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Ημαθίας
Οι κινήσεις των δυο γυναικών έγιναν αντιληπτές από φαρμακοποιό ο οποίος ενημέρωσε τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου, ειδοποίησε τις αρχές και οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς επ΄ αυτοφώρω, αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής.

Οι κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος.
Στο σπίτι τους βρέθηκε υλικό, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν πλαστές συνταγές και με αυτές να προμηθεύονται ακριβά φάρμακα. Μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαοχτώ πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία ασθενών και διάφορα είδη φαρμάκων, ενώ είχαν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων γιατρών.

Στο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους, περιλαμβάνονται 39 κουτιά με φάρμακα μεγάλης αξίας, ατομικά βιβλιάρια του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, πλαστογραφημένες συνταγές για το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, οκτώ σφραγίδες ισάριθμων γιατρών πλαστές, μια πλαστή σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια πλαστή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια πλαστή σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα που ρύθμιζαν την ημερομηνία, άλλες τρεις πλαστές σφραγίδες με ιατρικές οδηγίες.
Η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ. Οι δυο γυναίκες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συγχαίρει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας για την άμεση αντίδραση του στο περιστατικό και την συνεργασία του με τις Αρχές που οδήγησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.



    Στην κορυφή