ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
20/04/2016

Εκδήλωση ενημέρωσης του πληθυσμού του Δήμου Τανάγρας για την Ίδρυση και Εγκατάσταση του Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας
πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Απριλίου στο Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη στα Οινόφυτα. Το έργο του Παρατηρητηρίου υλοποιείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας.

Το Παρατηρητήριο Υγείας στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή υγείας του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τανάγρας και συγκεκριμένα των Δημοτικών ενοτήτων Σχηματαρίου, Δηλεσίου, Οινοφύτων, Τανάγρας και Δερβενοχωρίων. Η λειτουργία του εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμη μέτρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση και την αποκατάσταση της περιοχής του Ασωπού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για τους λόγους ίδρυσης, τους στόχους και τις κύριες λειτουργίες του Παρατηρητηρίου Υγείας, η Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, ο Κώστας Μπακομήτρος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο Βασίλης Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας και η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Παρατηρητήριο & Κέντρο Προαγωγής Υγείας εδρεύει στα Οινόφυτα, στο ισόγειο του Μεγάρου Δημοσθένη Λιάπη και η λειτουργία του ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.


    Στην κορυφή