ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
10/06/2019


«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε... Σεβαστείτε μας!», είναι το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης με θέμα «Όχι στη βία», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Τα κρούσματα βίας σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στα νοσοκομεία, κυρίως από ασθενείς και συνοδούς ασθενών, αυξάνονται συνεχώς και αποτελούν πλέον ανησυχητικό φαινόμενο.

Το Γ.Ν. Παπαγεωργίου επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι τάσσεται κατά οποιασδήποτε μορφής βίας, λεκτικής και φυσικής, σε βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό, στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν ειδικοί οι οποίοι θα συζητήσουν για τις διαστάσεις του φαινομένου και την ανάσχεσή του.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα εκστρατεία ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Σε πρώτη φάση, η καμπάνια περιλαμβάνει ειδικές αφίσες με συνθήματα κατά της βίας εναντίον του προσωπικού, οι οποίες έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία στους χώρους του Νοσοκομείου.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου νοσηλευτής Παναγιώτης Τουχτίδης, η κλινική ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτις του Νοσοκομείου Σοφία Σακκά και ο νομικός, εκπρόσωπος της Δικηγορικής Εταιρείας LEX Γεώργιος Γεωργιάδης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γ.Ν. Παπαγεωργίου με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του.
    Στην κορυφή