ΕΙΝΑΠ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ


Την πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση με το πόρισμα της «Επιτροπής Εκπαίδευσης» ΚΕΣΥ-Υπουργείου Υγείας εκφράζει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας πως οι διευκρινίσεις που αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας (17/04/11) δεν ικανοποιούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ειδικότερα αναφέρει:
"Είμαστε ενάντια στην καθιέρωση εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας και καταγγέλλουμε τη βούληση μείωσης των θέσεων ειδεικευομένων, όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΚΕΣΥ, καθώς και όποια τέτοια προσπάθεια προκύψει από συγχωνεύσεις κλινικών ή νοσοκομείων. Καταγγέλλουμε την πολυετή καθυστέρηση ανοίγματος των νομοθετημένων θέσεων ειδικευομένων.

Απαιτούμε την κατάργηση του γραφειοκρατικού κενού που σκόπιμα αυξάνει τις αναμονές και, ταυτόχρονα, δημιουργεί πολλαπλά κενά και δυσλειτουργίες στις κλινικές και στα τμήματα. Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης για πάγωμα των διορισμών σε προσωποπαγείς θέσεις, σε περιπτώσεις μακροχρόνιων αδειών.
Επίσης, καταγγέλλουμε τη νομιμοποίηση του αισχρού εμπορίου «μοριοδότησης» για τους ειδικευομένους γιατρούς.

Απαιτούμε την πλήρη απόσυρση του πορίσματος «Προσχέδιου Νόμου» για το οποίο άλλωστε ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των ειδικευομένων και ειδικευμένων γιατρών".



    Στην κορυφή