ΕΙΝΑΠ: ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


"Αυτά τα συναισθήματα κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στο ιατρικό σώμα, μετά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δημιουργούν πλέον σαφή εικόνα ποινικοποίησης των ιατρικών πράξεων", επισημαίνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε σημερινή του ανακοίνωση και προσθέτει:

"Εισαγγελέας διέταξε σύλληψη γιατρού κατά τη διάρκεια της εφημερίας της, επειδή νοσήλευσε ασθενή σε ράντζο!
Δικαστήριο καταδικάζει εννέα γιατρούς που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ασχολήθηκαν με τα προβλήματα υγείας δύο προβεβλημένων παγκόσμια Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο υπουργός Υγείας προτίθεται να μετατρέψει το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και επιθεωρητών υγείας, σε σώμα πραιτόρων που να μην το αγγίζει καμία δικονομική διαδικασία.

Ο υπουργός Υγείας, επειδή το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας που όρισε ο ίδιος δεν απέδιδε ευθύνες σε γιατρούς για το κλείσιμο της εφημερίας του νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», ανέθεσε νέο έλεγχο για να βρεθούν τέτοιες ευθύνες. Διαψεύστηκε και από το 2ο πόρισμα.


Η εικόνα χαρακτηρίζει ανθρώπους σε πανικό. Το φαινόμενο επιβεβαιώνει την κοινωνική και πολιτική κρίση πέρα από τη δραματική οικονομική κατάσταση και αναδεικνύει μια ηγεσία που αναζητά εξιλαστήρια θύματα και μάλιστα σ’ αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή της περίθαλψης.
Αλήθεια, σκέφτηκαν τις επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες;
Ποιοι επιτέλους επιθυμούν μαχόμενους γιατρούς με τον «πέλεκυ της δικαιοσύνης» πάνω από το κεφάλι τους; Με τον κίνδυνο να πέσουν θύματα της δίκαιης αγανάκτησης όσων υφίστανται την τραυματική εμπειρία των υπηρεσιών υγείας που χρόνια τώρα βυθίζονται στο βούρκο της αδιαφορίας, της κακής οργάνωσης, της λιτότητας; Υπηρεσιών που λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού και του σε επικίνδυνη υποστελέχωση νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Συνάδελφοι, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη κατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.
Σαν πρώτο μέτρο να μην δεχόμαστε πια άλλες δραστηριότητες, εκτός απ’ αυτές που απορρέουν από την επιστημονική μας ιδιότητα.
Τα διοικητικά ζητήματα που τυχόν προκύπτουν στην επείγουσα περίθαλψη να αντιμετωπίζονται από τα διοικητικά στελέχη.
Όχι γιατροί συντονιστές εφημερίας!
Ας σταθούμε ορθοί με ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης, ενωμένοι και έτοιμοι στην δύσκολη αυτή συγκυρία, δίπλα στο ιστορικό μας σωματείο."
    Στην κορυφή