ΕΙΝΑΠ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


«Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως ο εμπαιγμός σχετικά με την αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών συνεχίζεται με απροκάλυπτο τρόπο.» επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά που επισημαίνει:

1) Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εκκρεμεί σε πολλά νοσοκομεία η αποζημίωση των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο υπολείπονται κατά 12-50% (!), ακόμα και με το νέο μειωμένο ωρομίσθιο. Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου επίσης εκκρεμεί.

2) Αιφνιδιαστικά, στο Ν. 4071/11-4-12, άρθρο 45, το υπουργείο Υγείας –σε άσχετο νομοσχέδιο- προχωράει στην κατάργηση ολόκληρης της νομοθεσίας του Ν. 3868/10 περί εφημεριών, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2012.Με βάση τις εξελίξεις αυτές το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι:

i. Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς Αθήνας και Πειραιά σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο, για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων.

ii. Καλεί επίσης τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων να μην καταθέσουν –ή αν έχουν καταθέσει να αποσύρουν- τα προγράμματα εφημεριών μηνός Μαϊου 2012, μέχρι την αποσαφήνιση του θέματος.

iii. Αναμένουμε τη σχετική γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου.

iv. Απαιτούμε άμεσα επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο Υγείας.


    Στην κορυφή