ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ FDA


Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε ως επαναστατική θεραπεία το σκεύασμα idarucizumab, ένα δοκιμαζόμενο θραύσμα, πλήρως εναρμονισμένου με τον ανθρώπινο οργανισμό αντισώματος, γνωστό ως Fab, το οποίο μελετάται ως ειδικό αντίδοτο για την ετεξιλική δαβιγατράνη.

«Η Boehringer Ingelheim βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο FDA των ΗΠΑ χαρακτήρισε το σκεύασμα idarucizumab ως επαναστατική θεραπεία, ούτως ώστε να βοηθήσει στην επίσπευση της ανάπτυξής του», δήλωσε η κ. Sabine Luik, M.D., Senior Vice President, Medicine & Regulatory Affairs της Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, Inc. «Είμαστε δεσμευμένοι στην καινοτόμο έρευνα και στην προαγωγή της φροντίδας των ασθενών που λαμβάνουν δαβιγατράνη. Εξακολουθούμε να διερευνούμε τις εν δυνάμει δυνατότητες του idarucizumab ως θεραπευτικής επιλογής, σε περίπτωση που κάποιος ασθενής παρουσιάζει ανεξέλεγκτη αιμορραγία ή χρειάζεται να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση ή άλλη επεμβατική διαδικασία.»

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν ειδικά αντίδοτα για νεότερα, χορηγούμενα από του στόματος αντιπηκτικά (NOACs). Το idarucizumab εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση και δεν έχει εγκριθεί για κλινική χρήση.

Προ-κλινικές μελέτες έχουν δώσει ενδείξεις ότι το idarucizumab δημιουργεί ειδικό χημικό δεσμό με την δαβιγατράνη και αναστέλλει τη δράση της χωρίς άλλες αναμενόμενες φαρμακολογικές δράσεις.




    Στην κορυφή