ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ELPEN ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


H ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ELPEN έγινε η πρώτη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως, που έλαβε έγκριση για την κυκλοφορία στην Ευρώπη, του συνδυασμού των φαρμακευτικών ουσιών φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης (Fluticasone + Salmeterol), όπου η χορήγηση της κόνεως γίνεται με εισπνοή σε δόσεις με την καινοτόμα ιδιόκτητη συσκευή Elpenhaler®, προϊόν εφεύρεσης του Προέδρου της εταιρείας κυρίου Δημητρίου Πενταφράγκα, που είναι καταχωρημένη με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη. Με αιχμή του δόρατος τον προαναφερόμενο πρωτοποριακό συνδυασμό των φαρμακευτικών ουσιών, για την θεραπεία του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που χορηγείται με τη συσκευή Elpenhaler®, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την ELPEN PHARMA GMBH, τη θυγατρική εταιρεία της ELPEN στη Γερμανία.

Με σκοπό την ευρεία προώθηση της καινοτόμας θεραπείας και συσκευής της εταιρείας, από τον Απρίλιο του 2012 έχει ήδη συσταθεί και δραστηριοποιείται η ELPEN PHARMA GMBH που εδρεύει στο Βερολίνο και απασχολεί 40 Γερμανούς εργαζομένους. Η κα Μαρία Λόλακα, Διευθύντρια Εξαγωγών της ELPEN, επισημαίνει σχετικά, «Με τη φιλοδοξία να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι ζωντανή, αποτελεσματική και δημιουργική, η ELPEN ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Γερμανία. Με αιχμή του δόρατος την Πνευμονολογία και χάρη στο ELPENHALER®, χτίζουμε ισχυρές σχέσεις με 1.400 πνευμονολόγους και 43.000 γενικούς ιατρούς».

Πραγματοποιώντας εξαγωγές 30 σκευασμάτων υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. € και ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως, η ELPEN προσφέρει φροντίδα στον άνθρωπο σε κάθε γωνιά της υφηλίου: Ευρώπη, Αφρική, Ασία, ακόμη και Ωκεανία!

Με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στην έρευνα, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, ο στόχος της ELPEN είναι να παραμένει ηγέτης στην Πνευμονολογία και Αναπνευστικό, Καρδιολογία, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και να έχει έντονη παρουσία σε όλες τις άλλες μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες. Συγχρόνως, η ELPEN εργάζεται για την προσφορά και άλλων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, που βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη, με στόχο τα επόμενα πέντε χρόνια να αποτελεί έναν αναγνωρισμένο προμηθευτή των Hybrid Generics στον τομέα της Πνευμονολογίας.

Στις κρίσιμες εποχές που διανύει η Ελλάδα, ο Όμιλος ELPEN, κατορθώνει και διατηρεί 730 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κάνει τους τελευταίους μήνες νέες προσλήψεις σε ορισμένες κρίσιμες κατηγορίες, ενώ παραμένει ανεξάρτητος, βασιζόμενος αποκλειστικά σε ίδιους πόρους.

Φαρμακευτικά Νέα
    Στην κορυφή