ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ 16ΧΡΟΝΟ ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ


Μόλις 16 ετών ήταν ο δότης, ο οποίος χθες, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Το νεαρό αγόρι, νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από τροχαίο.

Η διαδικασία της Δωρεάς ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του νεαρού. Στη δύσκολη αυτή ώρα, η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια τη μεταμόσχευση.

Αμέσως, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ξεκίνησε ο συντονισμός των ενεργειών, σε συνεργασία πάντοτε με τον Διευθυντή και τους γιατρούς της ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου, για να στηθεί η «γέφυρα ζωής».

Η ομάδα λήψης του νοσοκομείου «Λαϊκό» προσήλθε για τη λήψη των νεφρών και η ομάδα οφθαλμιάτρων του νοσοκομείου «Αττικό» για τους κερατοειδείς. Το ήπαρ, αφαιρέθηκε από την ομάδα του Λαϊκού για λογαριασμό της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και μεταφέρθηκε άμεσα από τον ΕΟΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από όπου εστάλη στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.




    Στην κορυφή