ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ ΒΗΤΑ-1α ΣΤΟΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ SOLIDARITY


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
13/05/2020


Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο και στη διαρκή βελτίωση της ζωής των ασθενών, η Merck δεσμεύεται πλήρως να συνδράμει σε λύσεις που σχετίζονται με παγκόσμιες κρίσεις υγείας, όπως ο COVID-19.

Ως μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας στη μελέτη πιθανών θεραπευτικών επιλογών για τον COVID-19 και της υποστήριξής μας στην ανεξάρτητη έρευνα, η Merckπροχώρησε σε δωρεά 290,000 τεμαχίων ιντερφερόνης βήτα-1α στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να χρησιμοποιηθούν στην παγκόσμια κλινική δοκιμή SOLIDARITYτου ΠΟΥ. Η κλινική μελέτη SOLIDARITYδιερευνά διάφορες πιθανές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του COVID-19 και προς το παρόν έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από περισσότερες από 70 χώρες. Αυτή η ενέργεια συμπληρώνει τη δωρεά της εταιρείας μας που ανακοινώθηκε παλαιότερα για τη διεθνή κλινική δοκιμή DISCOVERY, με χορηγό το γαλλικό ινστιτούτο INSERM(InstitutNationaldelaSanté etdelaRechercheMédicale).

Η ιντερφερόνη βήτα-1α, στη φαρμακοτεχνική μορφή του ενέσιμου διαλύματος σε προγεμισμένες σύριγγες ενδείκνυται για τη θεραπεία υποτροπιάζουσας Σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΜΣ). Μέχρι σήμερα, η ιντερφερόνη βήτα 1-α δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή ως θεραπεία για τον COVID-19 ή για χρήση ως αντι-ιϊκός παράγοντας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλινική δοκιμή DISCOVERY: https://presse.inserm.fr/en/launch-of-a-european-clinical-trial-against-covid-19/38737/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλινική μελέτη SOLIDARITY: https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-covid-19---18-march-2020


    Στην κορυφή