ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
16/05/2018

Από την Παρασκευή 18 Μαΐου ως και την Κυριακή 20 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Εlectra Palace μια διαπανεπιστημιακή, διεθνής συνάντηση με αντικείμενο το σακχαρώδη διαβήτη.

Στη συνάντηση, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν εξ ίσου διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Tübingen (Tυβίγκης) Ομοσπονδιακής Γερμανίας Πρόκειται για την πρώτη στα επιστημονικά χρονικά της Ελλάδας εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν τόσοι πολλοί, 14 τον αριθμό, διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από μια άλλη χώρα.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Tübingen είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα παγκοσμίως για τις πρωτοποριακές έρευνες και δημοσιεύσεις του ειδικότερα στους τομείς της πρόληψης του διαβήτη και της παχυσαρκίας, της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος και της δράσης της ορμόνης ινσουλίνης στον εγκέφαλο. Θεωρείται συνεπώς βέβαιο ότι η ανταλλαγή απόψεων θα συμβάλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων, και καθιέρωση πλαισίου ερευνητικής συνεργασίας για την από κοινού αποτελεσματικότερη πρόληψη, διάγνωση και θεραπείας μιας από τις μάστιγες της σύγχρονης κοινωνίας, του σακχαρώδη διαβήτη.
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης στο Σακχαρώδη Διαβήτη αποφάσισε την παροχή της δυνατότητας δωρεάν παρακολούθησης της εκδήλωσης για όλους τους Έλληνες επαγγελματίες υγείας.
    Στην κορυφή