ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ''ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ''


Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα λάβει χώρα, από τις 18 ως τις 21 Ιουνίου 2015, το Διεθνές Συνέδριο «Τέλος της ζωής στον καρκίνο: η ανατριχίλα των συνόρων». Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος σε συνεργασία με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και την Accademia per la Formazione και χαίρει των ευλογιών του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δώσει και την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου την Πέμπτη το βράδυ.

Πρόεδροι του Συνεδρίου είναι οι γιατροί Γ. Σαμώνης, Ι. Μπουκοβίνας και Π. Κοσμίδης, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών συγκαταλέγονται ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ένα πλήθος διακεκριμένων επιστημόνων (γιατρών, φιλοσόφων, κοινωνιολόγων), αλλά και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την αλλοδαπή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν - αναλυθούν τα δύσκολα θέματα του θανάτου από ογκολογικό καρκίνο, από την παρηγορητική φροντίδα και τη διαχείριση της πληροφορίας του επικείμενου θανάτου ως τη συναισθηματική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους. Επίσης θα συζητηθούν θέματα, όπως η πολυπλοκότητα στην περίθαλψη τελικού σταδίου ασθενών με διαφορετικές πολιτισμικές και θρησκευτικές αντιλήψεις, ασθενών με σοβαρή ανέχεια, οι εναλλακτικές προσεγγίσεις και ο ρόλος του διαδικτύου, η αρχαιοελληνική προσέγγιση στον θάνατο, το πένθος και οι τελετουργίες.

    Στην κορυφή