ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΛΟΙΩΜΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

25/05/2023

Για 3η φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα το διεθνές εφαρμοσμένο φροντιστήριο για την διάγνωση και διαχείριση των ασθενών με γλοίωμα εγκεφάλου, στην Αθήνα, στο κεντρικό ξενοδοχείο RoyalOlympic, από 24 έως 27 Μαΐου 2023, από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Νευροχειρουργικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe Neurosurgical Society- Se ENS) και της Ένωσης Νευροχειρουργών Μεσογείου (Mediterranean Association of NeurologicalSurgeons- MANS). ΈχειεπίσηςενσωματωθείστοInternational Program Approval της American Association of Neurological Surgeons (AANS). Έχει ως σκοπό να καλύψει κάθε πτυχή των γλοιωμάτων, από τη γενετική τους ανάλυση, έως τις πλέον προχωρημένες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπισή τους, καθώς και την συμπληρωτική θεραπεία τους. Σκοπεύει επίσης στην ενδελεχή παρουσίαση των μεθόδων της μετέπειτα παρακολούθησης και υποστήριξης των ασθενών με γλοίωμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής διοργανώνεται την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα, εκδήλωση ενημέρωσης κοινού, στον ίδιο χώρο, με ελεύθερη είσοδο, για την ευαισθητοποίηση και περαιτέρω ενημέρωση για την ασθένεια αυτή.

Όπως εξηγεί ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Φουντάς, «τα γλοιώματα αποτελούν πρωτοπαθείς όγκους του εγκεφάλου με συχνότητα εμφάνισης περίπου 1.5% του γενικού πληθυσμού. Είναι η 12η αιτία θανάτου, συνεπώς θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι αποτελούν σπάνιους όγκους χωρίς ιδιαίτερη κλινική σημασία. Δυστυχώς όμως, η κλινική τους εμφάνιση, η δραματική συμπτωματολογία τους και η δυσμενής πρόγνωσή τους στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, καθιστούν τα γλοιώματα μια παθολογική οντότητα με τεράστιες κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις και συνέπειες. Η ενημέρωση και εκπαίδευση στις τελευταίες απαρτιωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές όσων ασχολούνται με οποιοδήποτε τρόπο με την αντιμετώπιση των ασθενών με γλοίωμα αποτελεί επιτακτική ανάγκη, μιας και το γλοίωμα εισέρχεται με πολύ γενικά και συχνά ανάξια προσοχής συμπτώματα στη ζωή, ενός κατά τα άλλα υγιούς ανθρώπου».

Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν κορυφαίες, διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες στον τομέα της νευρο-ογκολογίας από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι θα μεταδώσουν την πολύτιμη εμπειρία τους στη διάγνωση, θεραπεία και μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των ασθενών με γλοίωμα.


    Στην κορυφή