ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ:ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ HPV


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
13/01/2020


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων- Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, σε μία ακόμη προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών για τον ιό HPV, επιθυμεί να επικεντρωθεί μεταξύ άλλων και στην ενημέρωση των γονέων και το ρόλο του εμβολιασμού, σε κορίτσια και αγόρια. Για το λόγο αυτό διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:00-21:00, στο χώρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ (Είσοδος στο Αμφιθέατρο από την οδό Αθανασιάδου).
Στόχος της Ημερίδας, είναι η ενημέρωση όλων και ειδικότερα των γονέων και της σχολικής κοινότητας, για τον ιό HPV και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη δυναμική υποστήριξη επαγγελματιών υγείας, που μέσω των ομιλιών τους, θα μας ενημερώσουν για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού σε αγόρια και κορίτσια προεφηβικής ηλικίας (τρόποι προφύλαξης), αλλά και για τις μορφές καρκίνου που προκύπτουν από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), παράλληλα θα δοθεί έμφαση σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας.
Βασιζόμαστε σε δεδομένα χωρών που κατάφεραν να μηδενίσουν τα ποσοστά διάγνωσης του συγκεκριμένου ιού και προβληματιζόμαστε προσπαθώντας να κάνουμε τον εμβολιασμό τρόπο ζωής. Στοχεύουμε σε εμβολιασμένα κορίτσια και αγόρια, σε υγιείς γυναίκες και άντρες. Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας, είναι καθήκον μας να γνωρίζουμε και να προλαμβάνουμε!

    Στην κορυφή