ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
25/03/2020


Η Ελλάδα τιμά σήμερα την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 και την έναρξη του νικηφόρου απελευθερωτικού αγώνα του σκλαβωμένου λαού μας, από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτω από μία ιδιαίτερη συγκυρία.

Δίνει μία μεγάλη εθνική μάχη για να αντιμετωπίσει μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και διαμορφώνει πρωτόγνωρα δεδομένα στην καθημερινότητά μας.

Όμως κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος. Η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχει αντοχές, ξέρει να δίνει δύσκολες μάχες και παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει πάντα να ξανασταθεί Με ενότητα, αλληλεγγύη και ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Σε αυτή τη μεγάλη εθνική κρίση θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και θα δείξουμε ποσό ισχυροί είμαστε όλοι μαζί. Μία γροθιά ενωμένη απέναντι στον αόρατο εχθρό που απειλεί την πατρίδα μας, εμάς, τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους «ήρωες» μας, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίνουν τον αγώνα με αυταπάρνηση. Η πολιτεία οφείλει να τους παρέχει τα μέσα προστασίας για να συνεχίσουν τη μάχη αλώβητοι με την ανθρωπιά και την υπευθυνότητα, που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν οι γιατροί της Αθήνας σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Σε όλους αυτούς αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

Είμαι πεπεισμένος ότι ενωμένοι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη.

Εύχομαι χρόνια πολλά και δύναμη σε όλους τους Έλληνες.

    Στην κορυφή