ΔΗΛΩΣΗ ΦΡΟΥΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Αναφορικά με τα θέματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ελληνική αγορά, καθώς και την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων για τη χώρα μας, "δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι ασθενείς και η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη που δικαιούνται, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα" επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κ. Φρουζής και προσθέτει:

"Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΦΕΕ προσπαθεί να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και να διατηρήσει τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες των στελεχών και επιστημόνων που απασχολούνται στον κλάδο. Ωστόσο, η άμεση επίλυση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και των δημοσίων νοσοκομείων, καθώς και η εξομάλυνση της ροής των πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τους άλλους εταίρους του φαρμάκου, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση.

Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα μας, ο ΣΦΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στηρίζοντας το έργο της προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν σε κάποια ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα σχετικά με σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το Ευρώ, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας που βλάπτει τη χώρα μας και την οικονομία της και σαφώς δεν βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του ΣΦΕΕ."
    Στην κορυφή