BE-LIVE: ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
01/07/2022





Δράση ενημέρωσης στα νησιά Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο BE-LIVEτην Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.
Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια, λαμβάνοντας υπόψιν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα δύο νησιά, εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για το δημογραφικό «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» της Eurobank, ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που περιλαμβάνει σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο, μεταξύ αυτών και πρόγραμμα δράσεων με τη BE-LIVE.
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Υφυπουργού κας Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία τόνισε τη σημασία πρωτοβουλιών όπως το Πρόγραμμα «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» για την αναστροφή της δημογραφικής τάσης στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες συγκαταλέγεται στις τρεις (3) τελευταίες χώρες στην κατάταξη στην Ευρώπη.
Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, κα Μαρία Κακαλή, καλωσόρισε την ομάδα της BE-LIVEεπαινώντας το έργο της και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπογονιμότητας και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού και ίσες ευκαιρίες σε ενημέρωση. Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων της Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης και ο Διευθυντής του καταστήματος της Eurobank Λήμνου, κ. Γιώργος Κουκουλόπουλος, υπογράμμισαν την ανάγκη ανάδειξης και αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος και την από κοινού συμβολή της Eurobankκαι της BE-LIVEπρος αυτή την κατεύθυνση, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά.

    Στην κορυφή