Ασπίδα δημόσιας υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ


Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Έβρου τα τελευταία δύο χρόνια με κλιμάκια του σε όλα τα Συνοριακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, σε συνέχεια αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Α), ¨οπως ανακοίνωσε, "ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη παρουσίας ιατρικού κλιμακίου στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης – Κομοτηνής όπου κρατούνται μετανάστες στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Δίας».

Από τον Μάρτιο 2011 μέχρι σήμερα τα κλιμάκια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εξέτασαν περισσότερους από 30.000 μετανάστες στην περιοχή του Έβρου. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων για την προστασία των πολιτών, αλλά και η ιατρονοσηλευτική φροντίδα σε όσους κρατούνται στα Συνοριακά Κέντρα.

Η παρουσία των κλιμακίων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έχει αποσυμφορίσει τα μέγιστα τα νοσοκομεία της περιοχής, με τα οποία υπάρχει άψογη και συνεχής συνεργασία, καθώς επίσης και με την Ελληνική Αστυνομία το έργο της οποίας έχει διευκολυνθεί.

Στα πλαίσια των υπηρεσιών του το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ εξέτασε και εμβολίασε όλους τους νεοεισερχόμενους στην περιοχή που κρατούνται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, παρείχε υπηρεσίες απολύμανσης, μυοκτονίας και απεντόμωσης των Συνοριακών Κέντρων Κράτησης και καθαριότητας, καθώς και οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης είναι σημαντικός παράγοντας διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

Από την Δευτέρα 13 Αυγούστου κλιμάκιο του Οργανισμού διανέμει είδη υγιεινής, πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης – Κομοτηνής".

Πηγή: Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)



    Στην κορυφή