Ανανέωση προσώπου πριν τις γιορτές


Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προσώπου μας, τώρα με την βοήθεια της αισθητικής ιατρικής μπορούμε να το πετύχουμε με γρήγορες, μη επεμβατικές θεραπείες, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα του προσώπου είναι αφυδατωμένη και έχει χάσει την φρεσκάδα και την ελαστικότητά της, επομένως χρειάζεται σίγουρα άμεση ενυδάτωση.

Μια από τις πρώτες στη λίστα σας είναι η ενυδάτωση με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, κατά την οποία μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, λάμψη και σφριγηλότητα, εντελώς ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια. Για ακόμη πιο επείγουσες περιπτώσεις αφυδάτωσης μαζί με τη μεσοθεραπεία προτείνεται και η έγχυση υαλουρονικού οξέος, ενισχύοντας την υγεία της επιδερμίδας και βελτιώνοντας τις ρυτίδες γήρανσης, γεμίζοντάς τις.

Σε ειδική αραιωμένη μορφή που βοηθά στην τόνωση του δέρματος και διαρκεί 3-4 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Στην ανανέωση του προσώπου μπορούν να βοηθήσουν επίσης οι θεραπείες με λέιζερ. Τo pixel laser είναι ιδανικό για την ανανέωση και ανάπλαση του δέρματος. Μπορεί ν’ αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επίσης βελτιώνει σημαντικά ουλές από ακμή ή τραυματισμούς και δίνει μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη στο κουρασμένο πρόσωπο συνήθως μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Το pixel βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου – αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος με εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά – με μικροακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία της επούλωσης. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Η θεραπεία ανάπλασης δέρματος με το λέιζερ pixel δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται το καλοκαίρι λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.


Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός χειρουργός CCST
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS211

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή