Αφυδατωμένο δέρμα


Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος (σε εμβαδόν και όγκο) '' εκτεθειμένο'' και ''σημείο'' όπου λαμβάνουν χώρα ανταλλαγές ουσιών,μηχανισμοί ανανέωσης,άμυνας,θερμορύθμισης,ομοιόστασης κ.λ.π.

Απο μέσα προς τα έξω αποτελείται απο το υπόδερμα ή υποδόρια και το χόριο ή κυρίως δέρμα.Πάνω απο το χόριο βρίσκεται η επιδερμίδα,με διαδικασία αναγέννησης που επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 28 ημέρες και έτσι διατηρείται το δέρμα μας υγιές και όμορφο.

Μετά απο μια εποχή έντονη,ζεστή,ηλιόλουστη,όπως είναι το καλοκαίρι οι περισσότεροι παρουσιάζουμε ένα λίγο ή περισσότερο αφυδατωμένο (ξηρό) δέρμα.

Η εμφάνιση του είναι : πιο τραχύ,ανελαστικό,συρρικνωμένο,με λεπτή ή μέτρια απολέπιση κάποιες φορές.

Το αφυδατωμένο δέρμα υποδηλώνει οτι έχει απομακρυνθεί το νερό,ενώ το ξηρό οτι δεν υπάρχουν απαραίτητα λιπίδια στην επιδερμίδα για την κατακράτηση του νερού.

Παράγοντες λοιπόν όπως ο ήλιος,ο αέρας,τεχνιτός κλιματισμός,θαλάσσια μπάνια,κατανάλωση αλκοόλ,κάπνισμα κ.λ.π

Με την πάροδο του χρόνου επίσης(ηλικία) επιβραδύνεται ο ρυθμός ανανέωσης της επιδερμίδας με αποτέλεσμα,διαταραχές στην δομή και τη λειτουργία του δέρματος.

Η αφυδάτωση του δέρματος που συμβαίνει συνήθως μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές,βέβαια οφειλόμενη σε εξωτερικούς παράγοντες και όχι σε παθολογικά αίτια,μπορεί να αντιμετωπίζεται σωστά με διάφορες ενδεδειγμένες θεραπείες στα ιατρεία μας.

Είναι συνετό βέβαια να μην συνεχίζεται η έκθεσή μας στον ήλιο ή εάν ναι να υπάρχει δυνατή ηλιοπροστασία ή να προσαρμόζεται ανάλογα η θεραπεία.


Βασική φροντίδα είναι ένας βαθύς καθαρισμός του δέρματος απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ,διώχνοντας την θαμπάδα και ενεργοποιώντας μηχανισμούς ανάπλασης και αναγέννησης.

Γίνονται καινούργια πήλινγκ με συστατικά όπως η βιταμίνη Α , το πυρουβικό οξύ,κ.ο.κ.

Μετά απο δράση 10-15' χαρίζουμε λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα,ταυτόχρονα δε ενισχύουμε την κυτταρική λειτουργία.
Κατόπιν χρησιμοποιούνται μηχανήματα φωτοθεραπείας για αντιγήρανση και ιχνοστοιχεία για σύσφιξη και λεύκανση των περιοχών.
Ελέγχονται βλάβες,τυχόν,δερματικές ( π.χ πανάδες,σπίλοι κ.λ.π) τα οποία μετά την δερματογράφηση και το skin test γίνεται αφαίρεση ή ''σβήσιμο'' αυτών σε μία ή περισσότερες συνεδρίες.

Η ενυδάτωση ενισχύεται με ειδικές μάσκες που περιέχουν υαλουρονικό,πολυβιταμίνες και ειδικά ιχνοστοιχεία.

Η χρήση τελευταίας γενίας LASER και RF( ραδιοσυχνοτήτων) είναι όπλα επίσης στην ''φαρέτρα'' μας για αντιμετώπιση προβλημάτων όπως, της χαλάρωσης, της φωτογήρανσης και της μεγάλης αφυδάτωσης των ιστών.

Η ενυδάτωση,η φωτεινότητα και η ζωντάνια... επανέρχεται στο αφυδατωμένο δέρμα μας ακόμη και μετά απο μία και μοναδική συνεδρία...!

Συχνότατα,γίνονται ενέσιμες θεραπείες με στόχο την ενυδάτωση και την αντηγήρανση όπως βιταμίνες ( Α,Ε κ.λ.π) ενυδατώνουν,θρέφουν και αναπλάθουν στα πλαίσια της μεσοθεραπείας.

Υλικά τα οποία προσφέρει η εξελιγμένη επιστήμη,η εμπειρία και η δεξιοτεχνία μας,μας δίνουν τον τρόπο να βοηθάμε το δέρμα να δείχνει και να είναι υγιές,νέο,ανθεκτικό.

Το υαλουρονικό οξύ σε ενέσιμη μορφή,μα και αναμειγμένο με πολυβιταμίνες χρησιμοποιείται βοηθώντας την ενυδάτωση.

Νουκλεοτίδια επίσης ενεργοποιούν την σύνθεση κολλαγόνου.

Για τις ρυτίδες έκφρασης,συνοφρίωσης κ.λ.π χρησιμοποιούμε την τοξίνη που κάνει πραγματικά το βλέμμα μας ξεκούραστο και ανανεωμένο.Ενίοτε γίνεται ένα πρόγραμμα με περισσότερες συνεδρίες,ανάλογα βεβαίως το κάθε πρόβλημα,για θεραπείες με αυτόλογο νεο PRP,βλαστοκύτταρα κ.ο.κ..

Αναλόγως τις ενδείξεις,χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές και υλικά με τα καλύτερα αποτελέσματα στην ενυδάτωση,αντηγήρανση και αντιοξειδωτική θωράκιση των ιστών.

Η ενυδάτωση παρέχεται στο δέρμα του προσώπου,του λαιμού,στο ντεκολτέ πιο συχνά μα σε χέρια και πόδια επίσης.

Ο λαιμός, το ντεκολτέ μα και οι περιοχές των γονάτων είναι απο τις πλέον ''ευαίσθητες'' περιοχές επίσης.

Όταν αφυδατώνονται χαλαρώνουν εύκολα και ... μαρτυρούν.... ή μεγαλώνουν τη ηλικία μας.

Ομοίως, γίνονται υπέρηχοι με συνδυασμό μεσοθεραπειών και εισαγωγή στο δέρμα δραστικών πεπτιδίων κ.λ.π που αυξάνουν την ελαστικότητά του.
Οι τεχνικές βασίζονται στην ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται επίσης αντιοξειδωτικοί και συσφικτικοί παράγοντες.

Υπάρχουν λοιπόν ''όπλα'' για την ανανέωση του δέρματός μας σε πρόσωπο και σώμα.
Μια επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού λοιπόν μπορεί να δώσει την σωστή λύση σε κάθε ανάγκη.

Πρέπει να σημειωθεί πως ναι μεν απαιτούνται οι θεραπείες ενυδάτωσης του δέρματος απο ειδικούς, μα χρειάζεται και μία οργανωμένη, σωστή διατροφή γιατί ο οργανισμός πρέπει απο ... μέσα να λαμβάνει σωστά υλικά ... καθώς και η άσκηση.


Dr. ΣΕΦΕΡΗ - ΔΑΝΙΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Πλαστικός χειρουργός


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...





    Στην κορυφή